Zonnepanelen Putte kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Putte? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en je kunt er geld mee verdienen. D.m.v. zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door o.a. het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door onze vergelijker lees jij omvangrijke adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Putte!

zonnepanelen installateur 4645
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode4645
Netnummer0164 (+31164)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Putte juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.woensdrecht.nl ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Woensdrecht. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Bovendien is er ook een prima salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Woensdrecht kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Putte
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Putte bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten met een interessante rente een krediet kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie kan jij de aankoop BTW terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5275), dan is het belastingvoordeel al €1107,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de gehanteerde stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde stroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,045 en €0,10

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Circa 600.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juli 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Putte liggen tussen de €5300 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor om en nabij 3060 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Budget Energie of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €688,5 (prijs juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Putte is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118307€3675 – €4400€440
2294012€5300 – €5850€650
3351014€5975 – €6175€750
4420018€6450 – €6750€880
5436019€7000 – €7200€990
6486022€7625 – €8125€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Putte ontdek je of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Putte bedraagt 3390 kWh. Je hebt dus nodig plusminus 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2950 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3950 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. De meeste klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Putte?

Bij het installeren van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-putte

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Putte vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan heb je vandaag nog een betrouwbare vakspecialist in je postcodegebied. Tal van adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het soort huis (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn essentieel. Kies daarna een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Putte.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Nadien verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar check ook eventuele keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €25,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Woensdrecht.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Putte op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Hoogerheide en Woensdrecht, Huijbergen, Ossendrecht, Putte)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 4645).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!