Zonnepanelen Ossendrecht kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Ossendrecht? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en hebben een prima rendement. Aan de hand van een zonnepanelen-installatie wek je zelf schone energie op. Gezien de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Middels deze pagina doorzoek jij bruikbare info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Ossendrecht!

zonnepanelen installateur 4641
 • Lagere maandlasten.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode4641
Netnummer0164 (+31164)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ossendrecht juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.woensdrecht.nl bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Woensdrecht. Is de informatie niet te vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ten derde noemen we de prima salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Woensdrecht zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Ossendrecht
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Ossendrecht bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5250), dan is het belastingvoordeel al €1102,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Het gaat dan om salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,035 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij 500.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Ossendrecht liggen tussen de €5000 en €5500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen draait uit op plusminus 3050 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie of Vandebron betaal je al snel €686,25 (vergoeding juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Ossendrecht kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120607€3475 – €4400€440
2301012€5025 – €5875€650
3349014€5925 – €6175€800
4404018€6300 – €6675€880
5440020€6925 – €7275€1010
6508022€7550 – €7975€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Ossendrecht tref jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ossendrecht is 3390 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1825 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 3000 kWh gaat het om 12, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De doorsnee investeerders kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Ossendrecht?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ossendrecht

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Ossendrecht vergelijken? Geholpen door het advies hieronder vind je in korte tijd een professionele monteur in jouw omgeving. Het merendeel van de installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer het soort huis. Het genre woning (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Ossendrecht.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten wij ook hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Daarna ontvang je de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (je kunt denken aan Recyclage, VDE keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gebouwendie het dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €40,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Woensdrecht.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Ossendrecht op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook geld op. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft dit een regionaal project (Hoogerheide en Woensdrecht, Huijbergen, Ossendrecht, Putte)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 4640, 4641).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!