Zonnepanelen Huijbergen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Huijbergen? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en men kan er flink door besparen. Middels de zonnepanelen van tegenwoordig is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien dalende kosten, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door onze website doorzoek jij omvangrijke details die helpen bij zonnepanelen kopen in Huijbergen!

zonnepanelen installateur 4635
 • Lagere maandlasten.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode4635
Netnummer0164 (+31164)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Huijbergen april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.woensdrecht.nl lees je wat de regels zijn in de gemeente Woensdrecht. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ten derde is er ook een prima salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Woensdrecht zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Huijbergen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Huijbergen zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is mag men de BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5225), dan is jouw winst al €1097,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,045 en €0,08

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Zo’n 500.000 woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Huijbergen liggen tussen om en nabij de €4500 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat voor om en nabij 3040 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Eneco en/of Powerpeers betaal je hiervoor wel €684 (prijspeil april 2024). Met goedkope zonnepanelen in Huijbergen kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna check je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118508€3450 – €4450€410
2279011€5300 – €5700€550
3334016€6000 – €6275€700
4406017€6325 – €6800€880
5465020€6975 – €7300€960
6495021€7525 – €8175€1110

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Huijbergen zie je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Huijbergen bedraagt 3390 kWh. Dat staat gelijk aan plusminus 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. De gemiddelde consumenten kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast bestaan er dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Huijbergen?

Voor de installatie van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-huijbergen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Huijbergen vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt tref je in korte tijd een deskundige leverancier in je woonplaats. De meeste aanbieders bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijs. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer het soort huis. Het soort huis (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Huijbergen.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Vervolgens verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit de regio. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar certificering (bijv. CE-keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €22,50 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Woensdrecht.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Huijbergen op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het zonnestroom uit de buurt (Hoogerheide en Woensdrecht, Huijbergen, Ossendrecht, Putte)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 4635).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!