Zonnepanelen De Heurne kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in De Heurne? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en goed voor de portemonnee. Via de zonnepanelen van tegenwoordig wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Gezien dalende prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van onze website vind jij waardevolle info m.b.t. zonnepanelen kopen in De Heurne!

zonnepanelen installateur 7095
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieGelderland
GemeenteAalten
Postcode7095
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Heurne mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.aalten.nl vind je wat de regels zijn in de gemeente Aalten. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Aalten zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in De Heurne
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In De Heurne zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens erg goedkoop een krediet kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5075), dan loopt dit al op tot €1065,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,08

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 550.000 woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in De Heurne liggen tussen de €4500 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2950 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Qurrent betaal je hiervoor wel €663,75 (tarief mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in De Heurne kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117606€3550 – €4400€440
2302011€5100 – €5850€550
3332015€6050 – €6200€700
4419016€6500 – €6725€880
5442019€7100 – €7125€1030
6505021€7550 – €7825€1110

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck De Heurne vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Heurne bedraagt 2950 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1825 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2875 kWh zijn dat er 11, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de consumenten installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien vinden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in De Heurne?

Voor de installatie van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-heurne

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in De Heurne vergelijken? Door het advies hieronder vind jij in een zeer korte periode een uitstekende vakman in je postcoderoos. Diverse bedrijven hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf duidelijk de woning. Het genre woning (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn van groot belang. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur biedt zo geschikt zonnepanelen advies in De Heurne.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om naam, het 06-nummer, en het emailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen uit de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €20,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Aalten.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in De Heurne op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit een regionaal project (Buitengebied Aalten, Bredevoort, Aalten Kern, Dinxperlo)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 7095).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!