Zonnepanelen Dinxperlo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Dinxperlo? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en financieel interessant. Door de investering in zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door o.a. de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is dit iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Geholpen door deze website bekijk jij uitgebreide details die helpen bij zonnepanelen kopen in Dinxperlo!

zonnepanelen installateur 7091
 • Een kleiner energiecontract.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieGelderland
GemeenteAalten
Postcode7091
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Dinxperlo mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Bij het energieloket op www.aalten.nl vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Aalten. Kan je het niet vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde onderscheiden we de interessante salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Aalten zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Dinxperlo
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Dinxperlo zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5050), dan is het voordeel al €1060,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,03 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Pakweg 700.000 woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het model, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Dinxperlo schommelen tussen de €4100 en €6400 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2940 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en/of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €661,5 (onkosten mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Dinxperlo kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118106€3500 – €4225€440
2291013€5175 – €5775€650
3349016€6000 – €6225€775
4418017€6475 – €6850€950
5442020€6975 – €7225€960
6510021€7500 – €8175€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Dinxperlo achterhaal je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dinxperlo bedraagt 2950 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 1925 kWh gaan we uit van 7, voor 2850 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3925 kWh zijn dat 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Meer dan 50% van de huizenbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Dinxperlo?

Tijdens de montage van panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-dinxperlo

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Dinxperlo vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan vind jij vandaag nog een erkende specialist in de buurt. Sommige leveranciers beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk expliciet het huis. Het soort huis (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn relevant. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur biedt zo erkend zonnepanelen advies in Dinxperlo.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Dan weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daarna zenden zij de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar relevante keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €17,50 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Aalten.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Dinxperlo op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het over een lokaal project (Buitengebied Aalten, Bredevoort, Aalten Kern, Dinxperlo)? Dan mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 7090, 7091).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!