Zonnepanelen Dussen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Dussen? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en leveren ook nog eens euro’s op. Via de nieuwste zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van deze pagina bekijk je waardevolle aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Dussen!

zonnepanelen installateur 4271
 • Lagere energielasten.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWerkendam
Postcode4271
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Dussen juli 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.werkendam.nl doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Werkendam. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Tevens bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Werkendam zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Dussen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Dussen kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren met een lage rente een groene lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt mag je de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4950), dan is het voordeel al €1039,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,06 en €0,105

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg een half miljoen woningen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Dussen zitten vaak tussen de €4900 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen staat voor zo’n 3100 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent en Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €697,5 (onkosten juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Dussen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117606€3600 – €4400€410
2270012€5000 – €5625€500
3356014€5975 – €6125€875
4395016€6500 – €6650€930
5430020€7050 – €7150€970
6503021€7700 – €8125€1090

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Dussen tref jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dussen bedraagt 3260 kWh. Hiervoor zijn benodigd pakweg 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1925 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3950 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De doorsnee mensen kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Dussen?

Voor het leggen van zonnepanelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-dussen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Dussen vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder kies je moeiteloos een uitstekende vakman in jouw streek. Het merendeel van de installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de kosten. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf duidelijk de woning. Het genre dak (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn hierin van enorm belang. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Dussen.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Dan weten wij ook hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend versturen ze de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op de benodigde certificaten (bijv. VDE keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en is het dak te klein voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €40,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Werkendam.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Dussen op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Werkendam, Sleeuwijk, Nieuwendijk, Hank, Dussen)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 4270, 4271).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!