Zonnepanelen Hank kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Hank? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en winstgevend. Geholpen door de nieuwste zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Dankzij onze tool vind jij samengestelde aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Hank!

zonnepanelen installateur 4273
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWerkendam
Postcode4273
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hank juni 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.werkendam.nl doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Werkendam. Kan je het niet vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Werkendam zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Hank
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Hank kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie mag men de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4975), dan is jouw winst al €1044,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,04 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, echter ook op financieel vlak. Plusminus 600.000 huishoudens hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Hank liggen tussen de €5100 en €6400 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op grofweg 2700 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €607,5 (tarief juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Hank bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna bekijk je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117607€3550 – €4475€380
2279011€5200 – €5625€675
3320015€5950 – €6150€825
4408018€6300 – €6650€900
5458019€7025 – €7125€990
6482023€7575 – €7825€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Hank vind jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hank bedraagt 3260 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1800 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3850 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Veel consumenten bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Hank?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hank

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Hank vergelijken? Op basis van het advies hieronder vind je vandaag nog een goede vakspecialist in je postcodegebied. Verschillende leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk het type huis. Het soort dak (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur geeft dan erkend zonnepanelen advies in Hank.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit de regio. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar check ook op eventuele keurmerken (denk aan Recyclage, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €30,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Werkendam.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Hank op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Het zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Werkendam, Sleeuwijk, Nieuwendijk, Hank, Dussen)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 4273).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!