Zonnepanelen Sleeuwijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Sleeuwijk? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en leveren ook nog eens euro’s op. Door middel van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Mede door dalende kosten, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met behulp van zonnepanelenrevolutie.nl tref je handige tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Sleeuwijk!

zonnepanelen installateur 4254
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Verantwoorde investering.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWerkendam
Postcode4254
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sleeuwijk april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.werkendam.nl check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Werkendam. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €700,00. Daarbij noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Werkendam zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Sleeuwijk
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Sleeuwijk zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren tegen een gunstige rente een krediet kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4725), dan bedraagt dit al €992,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n 550.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Sleeuwijk variëren tussen de €4000 en €6400, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op pakweg 3010 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €677,25 (kosten april 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Sleeuwijk kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120306€3475 – €4275€430
2283013€5125 – €5900€550
3350015€6025 – €6050€800
4402017€6300 – €6850€930
5449020€6900 – €7200€1020
6483021€7450 – €7900€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Sleeuwijk ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sleeuwijk is 3260 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 10 panelen van 285 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1925 kWh zijn dat er 8, voor 2850 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3925 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de bewoners kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Sleeuwijk?

Voor het leggen van panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sleeuwijk

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Sleeuwijk vergelijken? D.m.v. onderstaande tips kies jij binnen enkele minuten een erkende vakspecialist in de buurt. Verscheidene installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer de eigenschappen van de woning. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn cruciaal. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Sleeuwijk.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Op die manier komen wij erachter hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op certificering (bijvoorbeeld CE-keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €15,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Werkendam.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sleeuwijk op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het bespaart je ook geld. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is dit zonnestroom uit de buurt (Werkendam, Sleeuwijk, Nieuwendijk, Hank, Dussen)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 4254).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!