Zonnepanelen Nieuwendijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Nieuwendijk? Zonnepanelen zijn duurzaam en winstgevend. Door gebruik te maken van zonnepanelen gericht op het zuiden wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Als gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Aan de hand van zonnepanelenrevolutie.nl check jij actuele informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Nieuwendijk!

zonnepanelen installateur 4255
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Los van de energieleverancier.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWerkendam
Postcode4255
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuwendijk juni 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de site www.werkendam.nl tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Werkendam. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ook mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Werkendam kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Via de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Nieuwendijk
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Nieuwendijk kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een groene lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is kan jij de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4750), dan profiteer je al van een korting van €997,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit heet ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde stroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,035 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Zo’n een half miljoen woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Nieuwendijk liggen tussen de €4000 en €6900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen genereert circa 3020 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Budget Energie of Oxxio betaal je al snel €679,5 (tarief juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Nieuwendijk kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117207€3425 – €4300€410
2271011€5250 – €5850€625
3334014€6050 – €6175€800
4417016€6500 – €6675€940
5450020€7075 – €7225€1000
6503021€7675 – €8175€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Nieuwendijk zie je of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuwendijk bedraagt 3260 kWh. Dit kan je zelf genereren met pakweg 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1800 kWh gaat het om 7, voor 3000 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3800 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de huizenbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Nieuwendijk?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuwendijk

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Nieuwendijk vergelijken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten zoek je vandaag nog een uitmuntende leverancier in jouw streek. Een aantal leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk de woning. Het genre woning (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur biedt zo erkend zonnepanelen advies in Nieuwendijk.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Hierdoor weten wij hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Daarna verstrekken zij de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar wees scherp op certificering (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €25,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Werkendam.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nieuwendijk op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Is het een project in je eigen buurt (Werkendam, Sleeuwijk, Nieuwendijk, Hank, Dussen)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 4255).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!