Zonnepanelen Lemiers kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Lemiers? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en je kunt er geld mee verdienen. Dankzij het zonnepanelen-systeem wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Vanwege de hogere wattpiek per zonnepaneel, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met behulp van zonnepanelenrevolutie.nl vind je omvangrijke gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Lemiers!

zonnepanelen installateur 6295
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieLimburg
GemeenteVaals
Postcode6295
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lemiers mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.vaals.nl ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Vaals. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ook is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Vaals zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Lemiers
Direct zonnepanelen bestellen? In Lemiers kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5225), dan is het belastingvoordeel al €1097,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit “extra” deel. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,055 en €0,085

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Circa 550.000 woningen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Lemiers zitten vaak tussen de €5200 en €6300 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat voor circa 3060 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en Powerpeers betaal je hiervoor wel €688,5 (tarief mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Lemiers bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118507€3450 – €4350€390
2275012€5300 – €5625€525
3350016€6075 – €6075€700
4385017€6550 – €6600€880
5466020€7025 – €7275€1000
6484022€7575 – €8175€1080

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Lemiers tref je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lemiers bedraagt 2830 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2900 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de investeerders bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Lemiers?

Voor het plaatsen van PV-panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lemiers

Plaatsen in de buurt:

Systemen met subsidie:


Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Lemiers vergelijken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan vergelijk jij binnen enkele minuten een professionele specialist in je postcoderoos. Veel specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Schets de karakteristieken van het huis. Het genre dak (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Lemiers.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en een e-mailadres. Vandaar weten we hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Nadien ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (bijv. VDE keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €25,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Vaals.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Lemiers op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Limburg
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit een regionaal project (Vijlen-Lemiers, Vaals)? Dan kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 6295).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!