Zonnepanelen Vijlen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Vijlen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en hebben een prima rendement. Met innovatieve zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Mede door de lagere prijs van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van onze vergelijker ontdek jij omvangrijke informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Vijlen!

zonnepanelen installateur 6294
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLimburg
GemeenteVaals
Postcode6294
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vijlen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.vaals.nl ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Vaals. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Tevens is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Vaals is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Vijlen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Vijlen zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen extra goedkoop een groene lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment mag men de BTW van de aankoop terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5200), dan is jouw winst al €1092. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je de gehanteerde stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,055 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Zo’n 800.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Vijlen variëren tussen de €4600 en €6900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen draait uit op ongeveer 3050 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco en Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €686,25 (kosten mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Vijlen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht bekijk jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117107€3650 – €4250€430
2275011€5200 – €5775€525
3347015€6100 – €6100€800
4408016€6375 – €6825€890
5466019€6975 – €7300€970
6498022€7625 – €7875€1040

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Vijlen check je of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vijlen is 2830 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De meeste bewoners kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Vijlen?

Voor de installatie van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vijlen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Vijlen vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs kies jij vandaag nog een deskundige vakman in jouw streek. Veel aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk de aard van het huis. Het type dak (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Vijlen.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Dan is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (zoals TÜV keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €35,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Vaals.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Vijlen op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit een project in je eigen buurt (Vijlen-Lemiers, Vaals)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6294).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!