Zonnepanelen De Meern kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in De Meern? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. Via zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen zonne-energie op. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Gebruikmakend van onze website doorzoek jij veelzijdige info m.b.t. zonnepanelen kopen in De Meern!

zonnepanelen installateur 3453
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrecht
Postcode3453
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M3760 M3
Stroomverbruik kWh2500 kWh
Gemiddelde energierekening€105,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Meern juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.utrecht.nl bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Utrecht. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Utrecht is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in De Meern
Op krediet zonnepanelen bestellen? In De Meern kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren tegen een lage rente een speciale lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5325), dan bedraagt dit al €1118,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij 600.000 huizen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in De Meern schommelen tussen de €5000 en €6400, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat voor plusminus 2890 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en/of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €650,25 (tarief juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in De Meern kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119806€3475 – €4300€420
2273011€5125 – €5850€675
3320014€6000 – €6275€850
4409017€6500 – €6725€940
5449019€6975 – €7275€1010
6507022€7675 – €7850€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck De Meern tref je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Meern bedraagt 2500 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2800 kWh gaan we uit van 12, en voor 3900 kWh gaat het om 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Bijna alle bewoners kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in De Meern?

Voor zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-meern

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in De Meern vergelijken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan tref je snel en eenvoudig een goede leverancier in je postcoderoos. Diverse bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf de aard van de woning. Het type woning (plat of schuin) en de ligging van het huis zijn relevant. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in De Meern.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Vandaar komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, ISO certificaat, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn ondernemingen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €30,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Utrecht.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in De Meern op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het bespaart je ook geld. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het stroom van panelen in de buurt (West, Noordwest, Overvecht, Noordoost, Oost, Binnenstad, Zuid, Zuidwest, Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 3451, 3453, 3454, 3545).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!