Zonnepanelen Vleuten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Vleuten? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Dankzij de nieuwste zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Vanwege de dalende verkoopprijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van deze website ontdek jij praktische aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Vleuten!

zonnepanelen installateur 3451
 • Makkelijk geld besparen.
 • Goed voor het milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrecht
Postcode3451
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M3760 M3
Stroomverbruik kWh2500 kWh
Gemiddelde energierekening€105,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vleuten juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.utrecht.nl ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Utrecht. Is er niets over te lezen? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Utrecht zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Vleuten
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Vleuten zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen heel voordelig een groene lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan kan iedereen de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5300), dan pak je al €1113. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Met een duur woord heet dit salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de overproductie. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,045 en €0,10

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Zo’n 700.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Vleuten liggen tussen de €5300 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in grofweg 2880 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta en Nuon betaal je daarvoor zo’n €648 (kosten juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Vleuten kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119408€3550 – €4300€410
2275012€5225 – €5650€625
3339015€6000 – €6075€725
4382016€6300 – €6725€920
5444019€6925 – €7150€1010
6517022€7425 – €7800€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Vleuten tref je of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vleuten is 2500 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 2000 kWh zijn dat er 7, voor 2950 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3875 kWh zijn dat 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Bijna alle investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens bestaan er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Vleuten?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vleuten

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Vleuten vergelijken? Geholpen door onze stappenplan kies jij zonder problemen een uitmuntende vakman in je postcoderoos. Sommige adviseurs bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de prijs. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer de eigenschappen van het huis. Het soort woning (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft dan actueel zonnepanelen advies in Vleuten.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en het emailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend zenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (zoals Recyclage, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €17,50 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Utrecht.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als Greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Vleuten op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar je kan er ook fors mee besparen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het een lokaal zonne-energie project (West, Noordwest, Overvecht, Noordoost, Oost, Binnenstad, Zuid, Zuidwest, Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 3450, 3451, 3452, 3481).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!