Zonnepanelen Haarzuilens kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Haarzuilens? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Door middel van innovatieve zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Als gevolg van dalende kosten, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je veelzijdige tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Haarzuilens!

zonnepanelen installateur 3455
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrecht
Postcode3455
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M3760 M3
Stroomverbruik kWh2500 kWh
Gemiddelde energierekening€105,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Haarzuilens juni 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.utrecht.nl lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Utrecht. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit levert al snel honderden euro’s op. Daarbij noemen we de royale salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Utrecht kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Haarzuilens
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Haarzuilens kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5350), dan is jouw winst al €1123,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit noemen we salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor deze extra zonnestroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,055 en €0,10

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 750.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Haarzuilens liggen tussen de €4200 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen genereert pakweg 2900 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Delta en/of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €652,5 (tarieven juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Haarzuilens kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119507€3425 – €4400€380
2275012€5050 – €5650€600
3337016€6025 – €6025€700
4382017€6425 – €6700€940
5465019€7000 – €7200€1010
6505021€7700 – €8050€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Haarzuilens lees jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Haarzuilens is 2500 kWh. Dit staat voor ongeveer 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1950 kWh zijn dat er circa 8, voor 2950 kWh gaan we uit van 12, en voor 3925 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. De gemiddelde huizenbezitters kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Haarzuilens?

Tijdens de montage van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-haarzuilens

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Haarzuilens vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten vergelijk jij in korte tijd een uitstekende vakman in jouw omgeving. Het merendeel van de specialisten bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op het tarief. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer duidelijk de woning. Het type woning (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn cruciaal. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Haarzuilens.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Zo komen wij erachter hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste ontvangt u ook de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (denk aan VDE keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €35,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Utrecht.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Haarzuilens op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (West, Noordwest, Overvecht, Noordoost, Oost, Binnenstad, Zuid, Zuidwest, Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern)? Dan kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 3455).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!