Zonnepanelen Kapel Avezaath kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Kapel Avezaath? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. Middels de nieuwste zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door de steeds gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Op basis van onze website tref jij waardevolle info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Kapel Avezaath!

zonnepanelen installateur 4013
 • Lagere energielasten.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Lange levensduur.

ProvincieGelderland
GemeenteTiel
Postcode4013
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kapel Avezaath juni 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.tiel.nl ontdek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Tiel. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Tiel is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Kapel Avezaath
Direct zonnepanelen bestellen? In Kapel Avezaath kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de aankoop BTW terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5800), dan pak je al €1218. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We spreken dan over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,045 en €0,08

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 700.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Kapel Avezaath schommelen tussen de €4100 en €6600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa plusminus 2790 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Essent en/of NLE betaal je daarvoor zo’n €627,75 (onkosten juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Kapel Avezaath kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118108€3650 – €4350€410
2292012€5075 – €5850€650
3352015€6000 – €6200€850
4388016€6500 – €6675€950
5437020€7100 – €7150€980
6487021€7700 – €7975€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Kapel Avezaath bekijk je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kapel Avezaath is 2930 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 10 panelen van 280 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3800 kWh gaat het om 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De gemiddelde woningbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Kapel Avezaath?

Tijdens de montage van zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kapel-avezaath

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Kapel Avezaath vergelijken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten kies jij vandaag nog een deskundige installateur in de buurt. Tal van monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf de eigenschappen van de woning. Het soort huis (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Kapel Avezaath.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Als laatste verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen volgen er offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar wees scherp op de benodigde certificaten (zoals ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €20,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Tiel.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Kapel Avezaath op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het zonnestroom uit de buurt (Tiel kern, Tiel-Noord, Adenoijen en Kapel Avezaath, Tiel-Zuid)? Dan kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 4013).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!