Zonnepanelen Kerk Avezaath kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Kerk Avezaath? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en een goede investering. Door zonnepanelen op het dak wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij de dalende inkoopprijs, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? D.m.v. zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek jij waardevolle aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Kerk Avezaath!

zonnepanelen installateur 4017
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieGelderland
GemeenteTiel
Postcode4017
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kerk Avezaath juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Verscheidene gemeentes werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de site www.tiel.nl tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Tiel. Kan je het niet vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Tiel zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Op basis van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Kerk Avezaath
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Kerk Avezaath kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een groene lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5850), dan profiteer je al van een korting van €1228,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je de reguliere stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit “extra” deel. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,045 en €0,105

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Ongeveer 750.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Kerk Avezaath liggen tussen om en nabij de €5000 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert pakweg 2810 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Energiedirect of NLE betaal je al snel €632,25 (onkosten juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Kerk Avezaath kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120506€3425 – €4200€390
2305011€5300 – €5725€525
3339015€6050 – €6075€700
4416016€6325 – €6750€880
5464020€7025 – €7275€1030
6515022€7575 – €8125€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Kerk Avezaath ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kerk Avezaath bedraagt 2930 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3825 kWh zijn dat 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De doorsnee klanten bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede vind je dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Kerk Avezaath?

Bij het installeren van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kerk-avezaath

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Kerk Avezaath vergelijken? Via het onderstaande stappenplan kies jij in korte tijd een betrouwbare specialist in jouw streek. Een aantal installateurs beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de tarieven. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Specificeer de karakteristieken van de woning. Het soort woning (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn relevant. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Kerk Avezaath.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar komen we erachter hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste ontvang je de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om certificering (bijv. VDE keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €20,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Tiel.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Kerk Avezaath op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit een project in je eigen buurt (Tiel kern, Tiel-Noord, Adenoijen en Kapel Avezaath, Tiel-Zuid)? Dan mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 4017).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!