Zonnepanelen Zennewijnen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Zennewijnen? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en goed voor de portemonnee. Op basis van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je jouw eigen duurzame stroom op. Gezien dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker ontdek je waardevolle gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Zennewijnen!

zonnepanelen installateur 4062
 • Een kleiner energiecontract.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieGelderland
GemeenteTiel
Postcode4062
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zennewijnen juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. In diverse gemeentes vind je regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.tiel.nl bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Tiel. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Voorts is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Tiel zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Zennewijnen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Zennewijnen zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten extra goedkoop een groene lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan je de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4850), dan bedraagt dit al €1018,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. Dit noemen we salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor dit “extra” deel. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,035 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Ongeveer een half miljoen gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Zennewijnen fluctueren tussen de €5200 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op ongeveer 2940 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en/of Nuon betaal je hiervoor wel €661,5 (vergoeding juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Zennewijnen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117308€3700 – €4200€410
2293011€5225 – €5825€625
3356015€6050 – €6225€700
4390018€6425 – €6675€900
5442019€7050 – €7300€980
6514023€7700 – €7875€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Zennewijnen ontdek je of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zennewijnen bedraagt 2930 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3825 kWh zijn dat 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De doorsnee investeerders prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Zennewijnen?

Voor PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zennewijnen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Zennewijnen vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs heb je zonder problemen een betrouwbare aanbieder in jouw omgeving. Diverse specialisten bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets de karakteristieken van het huis. Het type woning (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Zennewijnen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Hierdoor is het helder hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste ontvang je de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €22,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Tiel.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Zennewijnen op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een project in je eigen buurt (Tiel kern, Tiel-Noord, Adenoijen en Kapel Avezaath, Tiel-Zuid)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 4062).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!