Zonnepanelen Huisduinen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Huisduinen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en besparen je geld. Via de nieuwste zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Omwille van de dalende verkoopprijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met de zonnepanelen-vergelijker check je veelzijdige info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Huisduinen!

zonnepanelen installateur 1789
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDen Helder
Postcode1789
Netnummer0223 (+31223)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Huisduinen juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Op de energie pagina’s van www.denhelder.nl ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Den Helder. Is dit voor jou onduidelijk? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Daarbij onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Den Helder is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Huisduinen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Huisduinen kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€5850), dan is jouw winst al €1228,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Het gaat dan om salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor dit “extra” deel. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,09

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 5 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 650.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Huisduinen liggen tussen om en nabij de €5100 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in zo’n 3030 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en/of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €681,75 (tarief juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Huisduinen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht bekijk je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118806€3650 – €4450€410
2270012€5200 – €5650€525
3355014€5950 – €6225€875
4395016€6425 – €6850€920
5443019€7050 – €7200€990
6519022€7475 – €8000€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Huisduinen vind je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Huisduinen bedraagt 2470 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1950 kWh moet je rekenen op 7, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De gemiddelde bewoners prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook vind je dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Huisduinen?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-huisduinen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Huisduinen vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten zoek jij vandaag nog een goede leverancier in je postcoderoos. Veel specialisten bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets de aard van de woning. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Huisduinen.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft naam, telefoonnummer en een e-mailadres. Op basis daarvan weten we hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daarna zenden zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar check ook certificaten en keurmerken (zoals bijv. Recyclage, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €30,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Den Helder.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Huisduinen op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Stad binnen de Linie-Oost, Stad binnen de Linie-West, Nieuw Den Helder-West, Nieuw Den Helder-Oost, De Schooten, Het Koegras, Duinzoom, Julianadorp)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 1789).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!