Zonnepanelen Julianadorp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Julianadorp? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en heb je razendsnel terugverdiend. Door zonnepanelen op je woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door o.a. dalende prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Via de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je uitgebreide info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Julianadorp!

zonnepanelen installateur 1788
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDen Helder
Postcode1788
Netnummer0223 (+31223)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Julianadorp april 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.denhelder.nl bekijk je de spelregels in de gemeente Den Helder. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €900,00. Voorts mag je ook gebruik maken van de bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Den Helder zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Julianadorp
Direct zonnepanelen bestellen? In Julianadorp bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5825), dan is het belastingvoordeel al €1223,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Het gaat dan om salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,045 en €0,08

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Circa 700.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Julianadorp fluctueren tussen de €5200 en €6300 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor circa 3020 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent en/of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €679,5 (tarief april 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Julianadorp bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf check jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117108€3400 – €4250€430
2279012€5125 – €5875€525
3344015€6050 – €6275€700
4397017€6375 – €6600€920
5470019€6975 – €7150€990
6507022€7625 – €8075€1090

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Julianadorp achterhaal jij of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Julianadorp is 2470 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1800 kWh gaan we uit van 8, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Veel consumenten kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Julianadorp?

Puur voor PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-julianadorp

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Julianadorp vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs vergelijk je moeiteloos een uitmuntende vakman in jouw omgeving. Verscheidene bedrijven beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf zo concreet mogelijk het huis. De huis-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn van groot belang. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Julianadorp.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en het mailadres. Zo is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Aansluitend zenden zij de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook de benodigde certificaten (denk aan CE-keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €40,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Den Helder.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Julianadorp op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Stad binnen de Linie-Oost, Stad binnen de Linie-West, Nieuw Den Helder-West, Nieuw Den Helder-Oost, De Schooten, Het Koegras, Duinzoom, Julianadorp)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 1787, 1788).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!