Zonnepanelen Urmond kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Urmond? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Geholpen door zonnepanelen op het dak wek je zelf schone energie op. Vanwege de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker check je toepasbare details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Urmond!

zonnepanelen installateur 6129
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieLimburg
GemeenteStein
Postcode6129
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Urmond mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.gemeentestein.nl tref je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Stein. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €700,00. Als laatste noemen we de handige salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Stein is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Urmond
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Urmond zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval kan je de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5600), dan bedraagt dit al €1176. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit basisprincipe heet salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,045 en €0,095

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa 550.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger het is. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Urmond variëren tussen de €4400 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in ongeveer 3090 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €695,25 (vergoeding mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Urmond kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf check je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117908€3650 – €4400€430
2274012€5075 – €5800€600
3332014€6025 – €6100€750
4387017€6350 – €6625€910
5450020€7000 – €7200€1030
6483021€7650 – €7900€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Urmond achterhaal jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Urmond is 3250 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1875 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3825 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. Bijna alle bewoners kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook onderscheiden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Urmond?

Voor de installatie van panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-urmond

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Urmond vergelijken? Door het onderstaande stappenplan tref jij zonder problemen een goede vakspecialist in jouw streek. Veel aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets expliciet jouw woning. Het type huis (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn relevant. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft dan goedzonnepanelen advies in Urmond.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Dan komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Daarna ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de regio. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name ondernemingen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €35,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Stein.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Urmond op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Limburg
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook geld op. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Stein, Elsloo, Urmond)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 6129).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!