Zonnepanelen Dinteloord kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Dinteloord? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Aan de hand van zonnepanelen bij je huis wek je je eigen zonne-energie op. Vanwege de hogere wattpiek per zonnepaneel, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met onze tool lees je samengestelde info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Dinteloord!

zonnepanelen installateur 4671
 • Een kleiner energiecontract.
 • Milieubewuste keuze.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcode4671
Netnummer0167 (+31167)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Dinteloord juni 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.steenbergen.nl ontdek je de spelregels in de gemeente Steenbergen. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Daarbij bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Steenbergen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Dinteloord
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Dinteloord kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5375), dan is het voordeel al €1128,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. In ruil ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We spreken dan over een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,035 en €0,10

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg 500.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Dinteloord komen doorgaans uit tussen de €5100 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in pakweg 3100 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €697,5 (kosten juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Dinteloord kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120508€3575 – €4275€410
2304011€5050 – €5825€625
3342016€6050 – €6250€875
4386017€6400 – €6600€880
5439019€7075 – €7125€1020
6520021€7700 – €8200€1090

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Dinteloord achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dinteloord is 3270 kWh. Dat staat gelijk aan plusminus 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1825 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de investeerders verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Dinteloord?

Puur voor zonnepanelen op uw dak is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-dinteloord

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Dinteloord vergelijken? Met tips van onze adviseurs heb je in korte tijd een goede specialist in je woonplaats. Veel bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf expliciet het huis. Het genre dak (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het huis zijn cruciaal. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Dinteloord.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: je voor- en achternaam, tel. nr. en het mailadres. Daardoor weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daarna zenden zij de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar check ook relevante keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name ondernemingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €30,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Steenbergen.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Dinteloord op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het bespaart je ook geld. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het zonnestroom uit de buurt (Steenbergen, Kruisland, De Heen, Dinteloord, Nieuw-Vossemeer)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 4670, 4671).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!