Zonnepanelen Kruisland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Kruisland? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en men kan er flink door besparen. D.m.v. thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Geholpen door onze website tref je accurate aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Kruisland!

zonnepanelen installateur 4756
 • Lagere energielasten.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcode4756
Netnummer0167 (+31167)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kruisland mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.steenbergen.nl ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Steenbergen. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Steenbergen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Kruisland
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Kruisland kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie kan jij de aankoop BTW terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4625), dan bedraagt dit al €971,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We spreken dan over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit “extra” deel. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,035 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Om en nabij 800.000 woningen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Kruisland zitten vaak tussen de €4600 en €6400 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op pak ‘m beet 2920 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €657 (prijspeil mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Kruisland bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120306€3425 – €4500€420
2309013€5000 – €5850€525
3334014€5950 – €6250€875
4385016€6450 – €6775€910
5464020€7075 – €7125€1030
6508022€7550 – €8125€1060

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Kruisland vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kruisland bedraagt 3270 kWh. Dit staat voor grofweg 10 panelen van 300 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 4000 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Bijna alle investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Kruisland?

Puur voor PV-panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kruisland

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Kruisland vergelijken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan tref jij vandaag nog een professionele leverancier in de regio. Diverse installateurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer de aard van het huis. Het genre huis (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Kruisland.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft achternaam, voornaam, het 06-nummer, en het emailadres. Vandaar komen wij erachter hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Daaropvolgend zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van experts met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op eventuele keurmerken (denk aan CE-keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name gebouwendie grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €17,50 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Steenbergen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Kruisland op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Steenbergen, Kruisland, De Heen, Dinteloord, Nieuw-Vossemeer)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 4756).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!