Zonnepanelen Nieuw-Vossemeer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Nieuw-Vossemeer? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en besparen je geld. Via krachtige zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Mede door het financieel interessante plaatje, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Gebruikmakend van onze tool ontdek jij praktische raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Nieuw-Vossemeer!

zonnepanelen installateur 4681
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcode4681
Netnummer0167 (+31167)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuw-Vossemeer juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.steenbergen.nl vind je wat de regels zijn in de gemeente Steenbergen. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Bovendien mag je ook gebruik maken van de handige salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Steenbergen zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Nieuw-Vossemeer
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Nieuw-Vossemeer zijn er leningen beschikbaar zoals de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment kan men de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5425), dan is het belastingvoordeel al €1139,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan betaald de leverancier minder voor dit overschot. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,105

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg 550.000 huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Nieuw-Vossemeer fluctueren tussen de €5400 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert circa 2710 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en NLE betaal je al snel €609,75 (tarieven juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Nieuw-Vossemeer kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119207€3550 – €4475€400
2282013€5125 – €5800€675
3339014€6050 – €6175€725
4400016€6375 – €6650€890
5440019€7100 – €7300€990
6508023€7550 – €8175€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Nieuw-Vossemeer check je of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuw-Vossemeer is 3270 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pakweg 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1925 kWh moet je rekenen op 8, voor 2975 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3825 kWh gaat het om 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Meer dan de helft van de investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens vind je dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Nieuw-Vossemeer?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuw-vossemeer

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Nieuw-Vossemeer vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs kies je binnen enkele minuten een uitstekende installateur in je postcoderoos. Diverse installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf het soort woning. Het soort huis (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Nieuw-Vossemeer.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Als laatste versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar check ook op certificaten en keurmerken (zoals TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €15,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Steenbergen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nieuw-Vossemeer op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Steenbergen, Kruisland, De Heen, Dinteloord, Nieuw-Vossemeer)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 4681).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!