Zonnepanelen De Heen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in De Heen? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee. Met behulp van zonnepanelen bij je huis wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met behulp van onze website bekijk je samengestelde aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in De Heen!

zonnepanelen installateur 4655
 • Lagere energierekening.
 • Zet het milieu op 1.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcode4655
Netnummer0167 (+31167)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Heen juli 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de site www.steenbergen.nl lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Steenbergen. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ten derde onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Steenbergen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in De Heen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In De Heen bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie kan men de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5300), dan pak je al €1113. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De term hiervoor is salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,06 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Pakweg een half miljoen gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in De Heen variëren tussen de €4900 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in plusminus 3070 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie en NLE betaal je hiervoor wel €690,75 (tarieven juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in De Heen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117506€3450 – €4475€410
2300012€5075 – €5650€625
3336015€6100 – €6250€775
4398016€6375 – €6825€940
5454020€6925 – €7200€990
6506023€7700 – €8125€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck De Heen ontdek jij de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Heen bedraagt 3270 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1875 kWh zijn dat er circa 8, voor 2825 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3825 kWh zijn dat 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. De meeste investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in De Heen?

Voor panelen op het huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-heen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in De Heen vergelijken? Door het onderstaande stappenplan kies jij in enkele stappen een betrouwbare vakman in je woonplaats. Diverse leveranciers beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Definieer zo specifiek mogelijk het huis. Het type woning (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn cruciaal. Kies daarna een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft dan goedzonnepanelen advies in De Heen.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Vandaar weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar bekijk ook de benodigde certificaten (bijvoorbeeld Recyclage, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €17,50 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Steenbergen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in De Heen op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Steenbergen, Kruisland, De Heen, Dinteloord, Nieuw-Vossemeer)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 4655).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!