Zonnepanelen Bovenkarspel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Bovenkarspel? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Via zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen zonne-energie op. Vanwege gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Aan de hand van deze pagina vind jij veelzijdige info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Bovenkarspel!

zonnepanelen installateur 1611
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Milieubewuste keuze.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteStede Broec
Postcode1611
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bovenkarspel juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Bij het energieloket op www.stedebroec.nl ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Stede Broec. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Daarbij onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Stede Broec zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Bovenkarspel
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Bovenkarspel zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5250), dan pak je al €1102,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit overschot. In de volksmond: terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,06 en €0,105

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Plusminus een half miljoen woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (juli 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Bovenkarspel liggen tussen de €4900 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor grofweg 3080 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en Qurrent betaal je daarvoor zo’n €693 (prijs juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Bovenkarspel kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
121007€3550 – €4200€410
2307013€5150 – €5650€600
3348015€5950 – €6100€850
4417017€6450 – €6650€900
5434019€7050 – €7200€1030
6490022€7400 – €7800€1090

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Bovenkarspel achterhaal je de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bovenkarspel is 2940 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1825 kWh gaan we uit van 7, voor 2900 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3875 kWh zijn dat 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Bovenkarspel?

Voor het leggen van zonnepanelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bovenkarspel

Interessante installaties:


Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Bovenkarspel vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs heb jij zonder problemen een goede monteur in jouw omgeving. Een aantal installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Definieer de karakteristieken van de woning. Het genre woning (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn cruciaal. Kies ook een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Bovenkarspel.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn achternaam, voornaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Daardoor komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar let ook op certificering (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €25,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Stede Broec.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Bovenkarspel op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Gaat het over stroom van panelen in de buurt (Wijk 00, Wijk 01)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1610, 1611).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!