Zonnepanelen Lutjebroek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Lutjebroek? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Door middel van de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van onze website lees je accurate adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Lutjebroek!

zonnepanelen installateur 1616
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Groene investering.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteStede Broec
Postcode1616
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lutjebroek juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.stedebroec.nl ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Stede Broec. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ook kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Stede Broec zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Lutjebroek
Direct zonnepanelen bestellen? In Lutjebroek bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval kan men de aankoop BTW terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5300), dan is jouw winst al €1113. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Daarvoor ontvang jede gehanteerde stroomprijs. We spreken dan over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde elektriciteit. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,05 en €0,105

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim 800.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Lutjebroek liggen tussen om en nabij de €4200 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op zo’n 3100 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Eneco of Oxxio betaal je hiervoor wel €697,5 (kosten juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Lutjebroek kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118306€3575 – €4500€380
2278013€5175 – €5875€525
3329014€5950 – €6050€850
4385017€6400 – €6675€900
5445020€7050 – €7225€960
6503023€7450 – €8000€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Lutjebroek zie je de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lutjebroek bedraagt 2940 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 3000 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3800 kWh gaat het om 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde klanten bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Lutjebroek?

Puur voor panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lutjebroek

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Lutjebroek vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt vind jij binnen enkele minuten een betrouwbare expert in jouw omgeving. Veel installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Specificeer de karakteristieken van de woning. Het soort huis (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Lutjebroek.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op relevante keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €30,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Stede Broec.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lutjebroek op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Wijk 00, Wijk 01)? Dan mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 1614, 1616).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!