Zonnepanelen Grootebroek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Grootebroek? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en een goede investering. Middels innovatieve zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Vanwege het financieel interessante plaatje, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door deze pagina ontdek jij actuele raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Grootebroek!

zonnepanelen installateur 1614
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteStede Broec
Postcode1614
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Grootebroek juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.stedebroec.nl tref je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Stede Broec. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ook onderscheiden we de interessante salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Stede Broec is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Grootebroek
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Grootebroek zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan kan iedereen de aankoop BTW terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5275), dan is jouw winst al €1107,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,06 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 600.000 woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Grootebroek liggen tussen de €5100 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen resulteert in pakweg 3090 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €695,25 (tarief juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Grootebroek bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119507€3400 – €4350€440
2273011€5175 – €5850€675
3342014€6000 – €6150€725
4385017€6450 – €6825€890
5461019€6950 – €7275€1010
6481022€7600 – €8200€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Grootebroek zie je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Grootebroek is 2940 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1800 kWh zijn dat er circa 7, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3800 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de huizenbezitters installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Grootebroek?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-grootebroek

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Grootebroek vergelijken? Via tips van onze adviseurs tref je in enkele stappen een goede monteur in de buurt. Een aantal installateurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot het tarief. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer de eigenschappen van de woning. Het type woning (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn cruciaal. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Grootebroek.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en een e-mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Aansluitend verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit de regio. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €17,50 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Stede Broec.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Grootebroek op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wijk 00, Wijk 01)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1613, 1614).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!