Zonnepanelen Schijf kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Schijf? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en heb je razendsnel terugverdiend. Met behulp van de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelf stroom opwekken. Mede door dalende kosten, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Met onze vergelijker check jij toepasbare info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Schijf!

zonnepanelen installateur 4721
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Postcode4721
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Schijf april 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.rucphen.nl ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Rucphen. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien noemen we de handige salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Rucphen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Schijf
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Schijf kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5650), dan is het voordeel al €1186,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit staat bekend als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,05 en €0,11

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Zo’n 650.000 investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Schijf komen doorgaans uit tussen de €4900 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen mondt uit in ongeveer 2800 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en/of Nuon betaal je hiervoor wel €630 (vergoeding april 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Schijf kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder bekijk jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120006€3500 – €4450€440
2288013€5000 – €5775€625
3324016€6025 – €6100€700
4390016€6500 – €6800€880
5440020€6925 – €7175€970
6501022€7425 – €7950€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Schijf achterhaal je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schijf is 3730 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 12 pv-panelen van 295 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1950 kWh gaan we uit van 7, voor 2950 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Bijna alle investeerders geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Schijf?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-schijf

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Schijf vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt kies jij zonder problemen een deskundige installateur in jouw omgeving. Verschillende specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets de karakteristieken van het huis. Het genre woning (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het huis zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Schijf.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Dan weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar check ook op de benodigde certificaten (zoals bijv. TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan bedrijven die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €22,50 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Rucphen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als Greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Schijf op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het bespaart je ook geld. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Rucphen, Sint Willebrord, Sprundel, Schijf, Zegge)? Dan kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 4714, 4721, 4722).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!