Zonnepanelen Sprundel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Sprundel? Zonnepanelen zijn duurzaam en goed voor de portemonnee. Met de zonnepanelen van tegenwoordig wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door o.a. de dalende inkoopprijs, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van onze vergelijker vind je accurate informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Sprundel!

zonnepanelen installateur 4714
 • Lagere energierekening.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Postcode4714
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sprundel april 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.rucphen.nl doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Rucphen. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Rucphen zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Sprundel
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Sprundel zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan men de aankoop BTW terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5625), dan bedraagt dit al €1181,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,05 en €0,08

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Circa 700.000 huizen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Sprundel fluctueren tussen de €4600 en €6900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen staat voor zo’n 2790 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie en/of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €627,75 (vergoeding april 2024). Met goedkope zonnepanelen in Sprundel bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118907€3575 – €4400€390
2274013€5225 – €5700€650
3358014€6050 – €6100€875
4396017€6525 – €6700€940
5461020€7075 – €7250€1020
6483023€7400 – €8175€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Mede is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Sprundel ontdek jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sprundel is 3730 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 11 panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2925 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Veel investeerders kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Sprundel?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sprundel

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Sprundel vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder heb jij moeiteloos een erkende specialist in je woonplaats. Veel leveranciers beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de kosten. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets de karakteristieken van het huis. De woning-categorie (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Sprundel.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn naam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Vandaar is het helder hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit uw regio. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (bijv. TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €15,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Rucphen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sprundel op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het een project in je eigen buurt (Rucphen, Sint Willebrord, Sprundel, Schijf, Zegge)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 4714).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!