Zonnepanelen Zegge kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Zegge? Zonnepanelen zijn duurzaam en financieel interessant. Door middel van zonnepanelen op jouw woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij dalende prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Geholpen door onze website ontdek je samengestelde info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Zegge!

zonnepanelen installateur 4735
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Los van de energieleverancier.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Postcode4735
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zegge april 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.rucphen.nl ontdek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Rucphen. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Rucphen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Zegge
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Zegge bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is mag men de BTW van de aankoop terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5825), dan pak je al €1223,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We spreken dan over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor de overproductie. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,04 en €0,095

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus een half miljoen consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Zegge fluctueren tussen de €4700 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor circa 2870 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Essent of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €645,75 (prijs april 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Zegge is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder bekijk jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119406€3475 – €4375€410
2270012€5025 – €5675€500
3332014€5950 – €6100€850
4404016€6400 – €6600€950
5439020€6975 – €7300€990
6493022€7475 – €8175€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Zegge tref jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zegge bedraagt 3730 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1875 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2950 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 4000 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Meer dan de helft van de consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Zegge?

Bij het installeren van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zegge

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Zegge vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder kies je in enkele stappen een uitmuntende specialist in je postcoderoos. Het merendeel van de adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer zo concreet mogelijk de woning. Het type woning (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf geeft dan actueel zonnepanelen advies in Zegge.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Daardoor komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Als laatste ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de buurt. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar check ook de benodigde certificaten (zoals bijv. TÜV keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €40,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Rucphen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zegge op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Rucphen, Sint Willebrord, Sprundel, Schijf, Zegge)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 4735).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!