Zonnepanelen St. Willebrord kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in St. Willebrord? Zonnepanelen zijn duurzaam en winstgevend. D.m.v. de nieuwste zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Vanwege de lagere prijs van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met de zonnepanelen-vergelijker tref jij bruikbare gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in St. Willebrord!

zonnepanelen installateur 4711
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Postcode4711
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen St. Willebrord juli 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.rucphen.nl bekijk jij hoe het ervoor staat in de gemeente Rucphen. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Rucphen kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen & subsidies in St. Willebrord
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In St. Willebrord zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten heel voordelig een groene lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval kan iedereen de aankoop BTW indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5600), dan profiteer je al van een korting van €1176. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de overproductie. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,035 en €0,10

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg 800.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in St. Willebrord fluctueren tussen de €4800 en €6600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in ongeveer 2780 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie en Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €625,5 (kosten juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in St. Willebrord bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna bekijk jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119007€3575 – €4450€410
2295012€5000 – €5675€575
3332016€6050 – €6250€825
4381018€6300 – €6600€890
5464020€7000 – €7150€1020
6491022€7550 – €8150€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck St. Willebrord check je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in St. Willebrord bedraagt 3730 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1850 kWh gaat het om 8, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3975 kWh gaat het om 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Veel consumenten verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder vind je dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in St. Willebrord?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-st-willebrord

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in St. Willebrord vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan vergelijk jij vandaag nog een goede specialist in de buurt. De meeste adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot het tarief. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer het type huis. Het soort huis (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in St. Willebrord.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn naam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen volgen er offertes van installateurs uit de buurt. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op eventuele keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €30,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Rucphen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in St. Willebrord op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over een lokaal project (Rucphen, Sint Willebrord, Sprundel, Schijf, Zegge)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 4710, 4711).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!