Zonnepanelen Reusel-De Mierden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Reusel-De Mierden? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en goed voor de portemonnee. Geholpen door de nieuwste zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Door dalende kosten, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door middel van onze tool check jij accurate raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Reusel-De Mierden!

zonnepanelen installateur 5541
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode5541
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3820 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Reusel-De Mierden juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.reuseldemierden.nl check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Reusel-De Mierden. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Reusel-De Mierden kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Reusel-De Mierden
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Reusel-De Mierden zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens tegen een lage rente een lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie kan men de aankoop BTW indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5350), dan bedraagt dit al €1123,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de reguliere stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Ongeveer 500.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Reusel-De Mierden schommelen tussen de €4000 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in pak ‘m beet 2950 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Greenchoice en/of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €663,75 (tarieven juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Reusel-De Mierden kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119107€3625 – €4300€380
2287012€5000 – €5850€675
3357016€6025 – €6200€725
4384018€6350 – €6775€880
5450019€7075 – €7200€1030
6516021€7575 – €7800€1090

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Reusel-De Mierden tref jij of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Reusel-De Mierden is 3820 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 10 panelen van 315 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1975 kWh zijn dat er 8, voor 2800 kWh zijn dat er 12, en voor 3925 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De gemiddelde huizenbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Reusel-De Mierden?

Puur voor PV-panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-reusel-de-mierden

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Reusel-De Mierden vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan vergelijk je moeiteloos een erkende leverancier in de regio. Tal van installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de prijs. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf het type woning. Het type huis (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Reusel-De Mierden.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Aansluitend zenden zij de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, ISO certificaat, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €35,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Reusel-De Mierden.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Reusel-De Mierden op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Reusel, Hooge Mierde, Lage Mierde, Hulsel)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 5540, 5541).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente