Zonnepanelen Reusel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Reusel? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. Middels zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) zijn zonnepanelen enorm populair. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Geholpen door deze pagina bekijk jij handige aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Reusel!

zonnepanelen installateur 5541
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode5541
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3820 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Reusel april 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.reuseldemierden.nl doorzoek jij de spelregels in de gemeente Reusel-De Mierden. Kan je hier niets over vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ten derde noemen we de interessante salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Reusel-De Mierden zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Reusel
Direct zonnepanelen bestellen? In Reusel zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waarmee huishoudens verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval mag jij de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€4700), dan is het voordeel al €987. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor dit “extra” deel. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,10

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 600.000 huizen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het model, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Reusel liggen tussen om en nabij de €4000 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op grofweg 2900 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Budget Energie en/of Nuon betaal je hiervoor wel €652,5 (kosten april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Reusel bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120808€3475 – €4350€400
2310011€5025 – €5625€675
3346016€6025 – €6025€775
4387016€6550 – €6725€940
5445020€6975 – €7175€990
6480021€7475 – €7825€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Ook is een hellingshoek van 35 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Reusel bekijk je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Reusel is 3820 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1975 kWh gaat het om 8, voor 3000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. De gemiddelde bewoners kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens vind je dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Reusel?

Bij het installeren van panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-reusel

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Reusel vergelijken? Middels onderstaande tips heb jij vandaag nog een professionele vakman in jouw omgeving. Verschillende specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk duidelijk het huis. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Reusel.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en een e-mailadres. Zo is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Daarna verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs uit de buurt. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar let ook op eventuele keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn bedrijven die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €17,50 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Reusel-De Mierden.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Reusel op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Reusel, Hooge Mierde, Lage Mierde, Hulsel)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 5540, 5541).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!