Zonnepanelen Lage Mierde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Lage Mierde? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. Dankzij zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Vanwege de lagere prijs van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan het ook op mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels onze tool vind je bruikbare toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Lage Mierde!

zonnepanelen installateur 5094
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode5094
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3820 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lage Mierde april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.reuseldemierden.nl lees je de spelregels in de gemeente Reusel-De Mierden. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €900,00. Voorts is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Reusel-De Mierden kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Via de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Lage Mierde
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Lage Mierde zijn er leningen beschikbaar zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten heel voordelig een krediet kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5700), dan is het voordeel al €1197. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. In de volksmond: terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,03 en €0,09

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij 600.000 woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Lage Mierde liggen tussen de €5100 en €6900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert circa 2940 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta en/of Pure Energie betaal je al snel €661,5 (prijspeil april 2024). Via goedkope zonnepanelen in Lage Mierde kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117607€3400 – €4250€430
2281012€5100 – €5625€650
3323014€6100 – €6200€700
4402016€6325 – €6700€900
5466020€6925 – €7175€960
6495021€7675 – €7825€1090

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Lage Mierde ontdek je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lage Mierde is 3820 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 12 panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1825 kWh moet je rekenen op 7, voor 2800 kWh gaat het om 11, en voor 3875 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. De doorsnee mensen maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type panelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Lage Mierde?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lage-mierde

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Lage Mierde vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan heb je vandaag nog een uitmuntende monteur in je postcodegebied. Het merendeel van de installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf de eigenschappen van het huis. Het soort woning (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft dan erkend zonnepanelen advies in Lage Mierde.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar let ook op de benodigde certificaten (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €20,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Reusel-De Mierden.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Lage Mierde op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit een lokaal project (Reusel, Hooge Mierde, Lage Mierde, Hulsel)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 5094).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!