Zonnepanelen Hooge Mierde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Hooge Mierde? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en hebben een prima rendement. Door gebruik te maken van de nieuwste zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Omwille van de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Op basis van deze pagina doorzoek je uitgebreide details aangaande zonnepanelen kopen in Hooge Mierde!

zonnepanelen installateur 5095
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Duurzame investering.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode5095
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3820 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hooge Mierde april 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Via de site www.reuseldemierden.nl doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Reusel-De Mierden. Kom je er niet uit? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Als laatste onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Reusel-De Mierden kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Hooge Mierde
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Hooge Mierde bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten met een lage rente een speciale lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5725), dan is jouw winst al €1202,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Daarvoor ontvang jede reguliere stroomprijs. Dit noemen we salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor de overproductie. Dit noemen we de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,045 en €0,085

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Circa 800.000 investeerders hebben panelen laten installeren.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Hooge Mierde fluctueren tussen de €4200 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen resulteert in circa 2950 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco en Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €663,75 (vergoeding april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Hooge Mierde is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120706€3400 – €4425€380
2272012€5100 – €5800€650
3334016€5900 – €6175€700
4386017€6450 – €6850€890
5441020€6975 – €7300€970
6497022€7525 – €8150€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Hooge Mierde vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hooge Mierde bedraagt 3820 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2925 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de mensen installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn zeer flexibel. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Hooge Mierde?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hooge-mierde

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Hooge Mierde vergelijken? D.m.v. onze stappenplan tref jij vandaag nog een goede leverancier in jouw streek. Sommige bedrijven bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen het tarief. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf de karakteristieken van het huis. De huis-categorie (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur geeft dan actueel zonnepanelen advies in Hooge Mierde.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van experts met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar bekijk ook eventuele keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan clubhuizen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €15,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Reusel-De Mierden.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hooge Mierde op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het een regionaal project (Reusel, Hooge Mierde, Lage Mierde, Hulsel)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 5095).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!