Zonnepanelen Hulsel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Hulsel? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. Middels de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelf stroom opwekken. Door o.a. de lagere prijs van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels onze vergelijker bekijk jij waardevolle informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Hulsel!

zonnepanelen installateur 5096
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Verantwoorde investering.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode5096
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3820 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hulsel mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.reuseldemierden.nl lees jij wat de regels zijn in de gemeente Reusel-De Mierden. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ten derde mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Reusel-De Mierden is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Hulsel
Direct zonnepanelen bestellen? In Hulsel kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee consumenten tegen een lage rente een speciale lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5750), dan is jouw winst al €1207,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde stroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,05 en €0,105

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Grofweg 600.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Hulsel fluctueren tussen de €4800 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in pak ‘m beet 2960 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Essent en Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €666 (kosten mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Hulsel bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117507€3550 – €4425€430
2305011€5000 – €5600€500
3351014€6100 – €6025€875
4402018€6450 – €6850€920
5459020€7075 – €7200€1020
6481023€7625 – €8025€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Hulsel ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hulsel bedraagt 3820 kWh. Dit staat voor omstreeks 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1875 kWh moet je rekenen op 8, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Veel investeerders kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens zijn er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Hulsel?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hulsel

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Hulsel vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan vind je snel en eenvoudig een goede vakspecialist in jouw omgeving. Veel aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer zo specifiek mogelijk het huis. De dak-categorie (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Hulsel.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Vandaar weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna versturen ze de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar let ook op certificering (bijvoorbeeld IEC keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €25,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Reusel-De Mierden.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hulsel op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om een lokaal project (Reusel, Hooge Mierde, Lage Mierde, Hulsel)? Dan mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 5096).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!