Zonnepanelen Delfgauw kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Delfgauw? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Dankzij de investering in zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Mede door dalende kosten, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van onze tool bekijk jij waardevolle details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Delfgauw!

zonnepanelen installateur 2645
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieZuid-Holland
GemeentePijnacker-Nootdorp
Postcode2645
Netnummer015 (+3115)
Gasverbruik M31010 M3
Stroomverbruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Delfgauw juli 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.pijnacker-nootdorp.nl tref je welke regelingen er zijn in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Bovendien noemen we de handige salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Pijnacker-Nootdorp kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Delfgauw
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Delfgauw kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5325), dan profiteer je al van een korting van €1118,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor dit “extra” deel. We spreken dan over een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,05 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 550.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Delfgauw liggen tussen de €4600 en €6700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert om en nabij 3060 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta en/of Vandebron betaal je al snel €688,5 (tarief juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Delfgauw kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel tref je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117307€3400 – €4200€440
2276011€5075 – €5600€575
3327015€5950 – €6250€725
4393017€6500 – €6850€900
5468020€7100 – €7175€1020
6516022€7650 – €8150€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Delfgauw ontdek je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Delfgauw bedraagt 3190 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1850 kWh gaat het om 7, voor 2850 kWh zijn dat er 12, en voor 3900 kWh zijn dat 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Meer dan de helft van de woningbezitters bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Delfgauw?

Bij het installeren van panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-delfgauw

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Delfgauw vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten kies jij snel en eenvoudig een erkende vakspecialist in jouw omgeving. Tal van leveranciers hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf het soort woning. Het soort woning (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Delfgauw.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Op die manier weten we hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit uw regio. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op eventuele keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €17,50 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Pijnacker-Nootdorp.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Delfgauw op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het een regionaal project (Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw)? Dan kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 2645).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!