Zonnepanelen Pijnacker kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Pijnacker? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. D.m.v. de investering in zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Vanwege de steeds gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Op basis van zonnepanelenrevolutie.nl vind jij accurate gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Pijnacker!

zonnepanelen installateur 2641
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieZuid-Holland
GemeentePijnacker-Nootdorp
Postcode2641
Netnummer015 (+3115)
Gasverbruik M31010 M3
Stroomverbruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Pijnacker juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.pijnacker-nootdorp.nl bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €800,00. Tevens noemen we de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Pijnacker-Nootdorp zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Pijnacker
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Pijnacker kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een groene lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment mag je de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5300), dan profiteer je al van een korting van €1113. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,055 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg 800.000 huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Pijnacker zitten vaak tussen de €4000 en €6900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen draait uit op grofweg 3050 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta en Oxxio betaal je daarvoor zo’n €686,25 (prijspeil juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Pijnacker bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf bekijk jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120207€3575 – €4300€420
2293013€5250 – €5900€575
3355014€6025 – €6275€825
4415016€6325 – €6650€880
5463020€6975 – €7150€960
6503021€7550 – €7825€1110

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Pijnacker vind je of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Pijnacker bedraagt 3190 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2850 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De meeste klanten bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Pijnacker?

Voor het leggen van zonnepanelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-pijnacker

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Pijnacker vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs vind jij moeiteloos een professionele vakman in je woonplaats. Veel leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk zo concreet mogelijk het huis. Het type huis (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn cruciaal. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Pijnacker.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Hierdoor weten we hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten uit uw regio. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar vraag ook om eventuele keurmerken (voorbeelden zijn Recyclage, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name gebouwendie het dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €35,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Pijnacker-Nootdorp.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Pijnacker op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 2640, 2641, 2642, 2643).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!