Zonnepanelen Den Haag kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Den Haag? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Middels zonnepanelen op je woning wek je zelf energie op uit de zon. Als gevolg van dalende prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels zonnepanelenrevolutie.nl lees je actuele toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Den Haag!

zonnepanelen installateur 2490
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteDen Haag
Postcode2490
Netnummer070 (+3170)
Gasverbruik M31030 M3
Stroomverbruik kWh2450 kWh
Gemiddelde energierekening€122,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Den Haag juli 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.denhaag.nl bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Den Haag. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ten derde is er de keuze voor de prima salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Den Haag zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Den Haag
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Den Haag kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor consumenten zonder hoge lasten een krediet kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4875), dan profiteer je al van een korting van €1023,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,045 en €0,095

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 500.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Den Haag fluctueren tussen de €5100 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen mondt uit in ongeveer 2710 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco en Nuon betaal je hiervoor wel €609,75 (tarief juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Den Haag kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna check jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118106€3400 – €4475€400
2303011€5300 – €5850€600
3343014€5900 – €6150€725
4383016€6375 – €6725€920
5448019€6900 – €7200€980
6520022€7425 – €8075€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is een hellingshoek van 36 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Den Haag achterhaal jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Den Haag is 2450 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 10 panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3950 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De meeste woningbezitters kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Den Haag?

Voor panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-den-haag

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Den Haag vergelijken? Op basis van onderstaande tips kies jij binnen enkele minuten een deskundige expert in de regio. Een aantal bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer het soort woning. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman voorziet jou dan van geschikt zonnepanelen advies in Den Haag.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Dan weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daarna verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €30,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Den Haag.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Den Haag op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook geld op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het een project in je eigen buurt (Oostduinen, Belgisch Park, Westbroekpark en Duttendel, Benoordenhout, Archipelbuurt, Van Stolkpark en Scheveningse Bosjes, Scheveningen, Duindorp, Geuzen- en Statenkwartier, Zorgvliet, Duinoord, Bomen- en Bloemenbuurt, Vogelwijk, Bohemen en Meer en Bos, Kijkduin en Ockenburgh, Kraayenstein en de Uithof, Loosduinen, Waldeck, Vruchtenbuurt, Valkenboskwartier, Regentessekwartier, Zeeheldenkwartier, Willemspark, Haagse Bos, Mariahoeve en Marlot, Bezuidenhout, Stationsbuurt, Centrum, Schildersbuurt, Transvaalkwartier, Rustenburg en Oostbroek, Leyenburg, Bouwlust en Vrederust, Morgenstond, Zuiderpark, Moerwijk, Groente- en Fruitmarkt, Laakkwartier en Spoorwijk, Binckhorst, Wateringse Veld, Hoornwijk, Ypenburg, Forepark, Leidschenveen)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 2244, 2490, 2491, 2492, 2493, 2495, 2496, 2497, 2498, 2500, 2501, 2502, 2503, 2504, 2505, 2506, 2507, 2508, 2509, 2511, 2512, 2513, 2514, 2515, 2516, 2517, 2518, 2521, 2522, 2523, 2524, 2525, 2526, 2531, 2532, 2533, 2541, 2542, 2543, 2544, 2545, 2546, 2547, 2548, 2551, 2552, 2553, 2554, 2555, 2561, 2562, 2563, 2564, 2565, 2566, 2571, 2572, 2573, 2574, 2581, 2582, 2583, 2584, 2585, 2586, 2587, 2591, 2592, 2593, 2594, 2595, 2596, 2597).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!