Zonnepanelen Nootdorp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Nootdorp? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en financieel interessant. Dankzij zonnepanelen op het dak wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) zijn zonnepanelen enorm populair. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via deze website bekijk je handige info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Nootdorp!

zonnepanelen installateur 2631
 • Lagere energielasten.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieZuid-Holland
GemeentePijnacker-Nootdorp
Postcode2631
Netnummer015 (+3115)
Gasverbruik M31010 M3
Stroomverbruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nootdorp juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.pijnacker-nootdorp.nl check je wat de regels zijn in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Pijnacker-Nootdorp kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Nootdorp
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Nootdorp kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren heel voordelig een krediet kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is mag men de BTW van de aankoop terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5250), dan is het belastingvoordeel al €1102,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,055 en €0,105

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, maar ook voor de portemonnee! Plusminus een half miljoen woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Nootdorp fluctueren tussen de €4400 en €6900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen mondt uit in ongeveer 3030 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en Qurrent betaal je daarvoor zo’n €681,75 (prijs juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Nootdorp kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119908€3675 – €4350€400
2291011€5250 – €5725€550
3348015€6100 – €6200€825
4404018€6525 – €6850€890
5444020€7100 – €7250€970
6480021€7450 – €7800€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Nootdorp check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nootdorp bedraagt 3190 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 3000 kWh gaan we uit van 11, en voor 3950 kWh gaat het om 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De doorsnee bewoners kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Nootdorp?

Tijdens de montage van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nootdorp

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Nootdorp vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan tref je moeiteloos een professionele monteur in jouw omgeving. Tal van leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf de eigenschappen van de woning. Het genre dak (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn relevant. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Nootdorp.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Zo weten wij ook hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Daarna verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit uw regio. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is de investering nu te groot? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €17,50 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Pijnacker-Nootdorp.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Nootdorp op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over een project in je eigen buurt (Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw)? Dan mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 2630, 2631, 2632).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!