Zonnepanelen Delft kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Delft? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en fiscaal aantrekkelijk. Aan de hand van zonnepanelen gericht op het zuiden is het mogelijk eigen energie te genereren. Door de dalende prijzen van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van onze vergelijker check jij toepasbare info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Delft!

zonnepanelen installateur 2601
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteDelft
Postcode2601
Netnummer015 (+3115)
Gasverbruik M3940 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€116,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Delft juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.delft.nl lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Delft. Kan je hier niets over vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Bovendien mag je ook gebruik maken van de handige salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Delft is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Delft
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Delft kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens heel voordelig een speciale lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4850), dan is het voordeel al €1018,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor de overproductie. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,04 en €0,10

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Circa 800.000 huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Delft variëren tussen de €4400 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor om en nabij 2700 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €607,5 (tarief juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Delft kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120508€3650 – €4250€380
2279013€5000 – €5900€500
3331014€6075 – €6100€725
4418016€6400 – €6850€910
5435020€6975 – €7125€990
6509022€7475 – €7925€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Delft vind jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Delft is 2470 kWh. Dit staat voor grofweg 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De meeste bewoners bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Delft?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-delft

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Delft vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt vergelijk je moeiteloos een betrouwbare monteur in je woonplaats. Verscheidene specialisten bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets de eigenschappen van het huis. Het soort dak (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Delft.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Zo komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de regio. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (zoals bijv. Recyclage, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €25,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Delft.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Delft op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Binnenstad, Vrijenban, Hof van Delft, Voordijkshoorn, Delftse Hout, Tanthof-West, Tanthof-Oost, Voorhof, Buitenhof, Abtswoude, Schieweg, Wippolder, Ruiven)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 2600, 2601, 2611, 2612, 2613, 2614, 2616, 2622, 2623, 2624, 2625, 2626, 2627, 2628, 2629).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!