Zonnepanelen Papekop kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Papekop? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en financieel interessant. Door zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Gezien de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met onze vergelijker ontdek jij handige informatie over zonnepanelen kopen in Papekop!

zonnepanelen installateur 3464
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieUtrecht
GemeenteOudewater
Postcode3464
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Papekop juli 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.oudewater.nl vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Oudewater. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €800,00. Daarbij is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Oudewater is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Papekop
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Papekop kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5400), dan profiteer je al van een korting van €1134. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Hiervoor krijg je de gehanteerde stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor de overproductie. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,055 en €0,09

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg 550.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Papekop fluctueren tussen de €4600 en €6900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa circa 2920 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €657 (kosten juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Papekop bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118406€3575 – €4200€410
2288012€5250 – €5775€575
3360015€6025 – €6150€775
4400018€6500 – €6600€880
5436019€6975 – €7275€960
6490023€7600 – €7850€1100

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Papekop check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Papekop is 3190 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2800 kWh zijn dat er 11, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de consumenten prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens vinden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Papekop?

Bij het installeren van panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-papekop

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Papekop vergelijken? Door middel van het advies hieronder kies jij vandaag nog een uitstekende vakspecialist in de regio. Het merendeel van de leveranciers beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijs. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer zo specifiek mogelijk de woning. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Papekop.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna versturen ze de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn bedrijven die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €20,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Oudewater.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Papekop op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook goed voor de portemonnee. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over een regionaal project (Hekendorp, Oudewater, Papekop, Snelrewaard)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 3464).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!