Zonnepanelen Snelrewaard kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Snelrewaard? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en besparen je geld. Middels de investering in zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van zonnepanelenrevolutie.nl ontdek je handige info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Snelrewaard!

zonnepanelen installateur 3425
 • Lagere maandlasten.
 • Groene investering.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieUtrecht
GemeenteOudewater
Postcode3425
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Snelrewaard april 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.oudewater.nl tref je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Oudewater. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €900,00. Bovendien is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Oudewater kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Snelrewaard
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Snelrewaard kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten tegen een gunstige rente een groene lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5275), dan loopt dit al op tot €1107,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit staat bekend als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,055 en €0,10

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim 600.000 huizen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Snelrewaard liggen tussen de €5000 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen wekt op circa 2870 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie en/of NLE betaal je al snel €645,75 (vergoeding april 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Snelrewaard kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120007€3600 – €4350€440
2300012€5050 – €5650€675
3344015€6000 – €6275€825
4420018€6500 – €6675€920
5449019€6950 – €7175€1010
6509022€7550 – €8200€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Snelrewaard bekijk jij of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Snelrewaard bedraagt 3190 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2825 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Meer dan 50% van de consumenten kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede zijn er dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Snelrewaard?

Voor de installatie van panelen op een woning is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-snelrewaard

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Snelrewaard vergelijken? Door middel van onze stappenplan tref je in enkele stappen een goede expert in je woonplaats. Veel monteurs hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Definieer het soort woning. Het genre woning (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Snelrewaard.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, tel. nr. en het mailadres. Dan weten wij hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen volgen er offertes van installateurs uit de buurt. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar check ook eventuele keurmerken (zoals ISO certificaat, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €25,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Oudewater.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Snelrewaard op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Utrecht
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over een regionaal project (Hekendorp, Oudewater, Papekop, Snelrewaard)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 3425).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!