Zonnepanelen Linschoten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Linschoten? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en besparen je geld. Dankzij het zonnepanelen-systeem kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Omwille van de steeds gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker lees je praktische raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Linschoten!

zonnepanelen installateur 3461
 • Een lagere energierekening.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieUtrecht
GemeenteMontfoort
Postcode3461
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Linschoten juli 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.montfoort.nl ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Montfoort. Onduidelijke informatie? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Montfoort is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Linschoten
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Linschoten bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens tegen een lage rente een lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt mag men de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5375), dan is jouw winst al €1128,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,04 en €0,085

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 650.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Linschoten komen doorgaans uit tussen de €4700 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op pak ‘m beet 2910 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Essent of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €654,75 (tarieven juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Linschoten kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder tref je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118106€3450 – €4450€380
2280013€5275 – €5675€525
3342015€5925 – €6175€850
4416017€6375 – €6750€910
5436019€7100 – €7300€1020
6498021€7400 – €8150€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Linschoten lees jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Linschoten is 3320 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 1850 kWh moet je rekenen op 8, voor 2950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. Veel investeerders bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed vind je dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn zeer flexibel. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Linschoten?

Bij het installeren van PV-panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-linschoten

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Linschoten vergelijken? Met het onderstaande stappenplan tref je in een zeer korte periode een uitmuntende installateur in je woonplaats. Het merendeel van de specialisten bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer de karakteristieken van het huis. De huis-categorie (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Linschoten.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn je voor- en achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €17,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Montfoort.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Linschoten op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Utrecht
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wijk 00, Linschoten, Willeskop)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 3460, 3461).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!