Zonnepanelen Hekendorp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Hekendorp? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Met behulp van zonnepanelen op het dak kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Als gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van deze pagina check jij samengestelde tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Hekendorp!

zonnepanelen installateur 3467
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Zet het milieu op 1.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieUtrecht
GemeenteOudewater
Postcode3467
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hekendorp juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.oudewater.nl ontdek je welke regelingen er zijn in de gemeente Oudewater. Onduidelijke informatie? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €900,00. Voorts mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Oudewater kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Hekendorp
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Hekendorp kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Deze groene leningen waardoor huishoudens verrassend voordelig een krediet kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is mag men de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5475), dan loopt dit al op tot €1149,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor ontvang je de reguliere stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,04 en €0,09

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is in lijn met 5 procent rente. Niet alleen goed voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n 700.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (juni 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Hekendorp fluctueren tussen de €4100 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa plusminus 2950 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €663,75 (tarief juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Hekendorp kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119906€3550 – €4250€400
2270013€5275 – €5750€575
3347016€5925 – €6225€850
4419016€6350 – €6675€890
5452020€7050 – €7225€1030
6505021€7650 – €8200€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Hekendorp ontdek jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hekendorp is 3190 kWh. Dit kan je zelf opwekken met om en nabij 10 panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1975 kWh moet je rekenen op 7, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3950 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De doorsnee consumenten installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Hekendorp?

Voor panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hekendorp

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Hekendorp vergelijken? Via onze stappenplan tref jij vandaag nog een uitmuntende vakspecialist in je woonplaats. Sommige leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer het soort huis. De dak-categorie (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn relevant. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Hekendorp.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar check ook eventuele keurmerken (bijvoorbeeld IEC keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €17,50 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Oudewater.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Hekendorp op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Utrecht
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook geld op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het een lokaal project (Hekendorp, Oudewater, Papekop, Snelrewaard)? Dan kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 3467).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!