Zonnepanelen Ouderkerk aan de Amstel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Ouderkerk aan de Amstel? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. Door gebruik te maken van thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Omwille van gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. deze website bekijk je bruikbare info over zonnepanelen kopen in Ouderkerk aan de Amstel!

zonnepanelen installateur 1191
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Goed voor het milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
Postcode1191
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ouderkerk aan de Amstel juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.ouder-amstel.nl lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Ouder-Amstel. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ten derde is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Ouder-Amstel zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Ouderkerk aan de Amstel
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Ouderkerk aan de Amstel kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan men de aankoop BTW terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€5025), dan pak je al €1055,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit basisprincipe heet salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,03 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. De win is er niet alleen voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan 650.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Ouderkerk aan de Amstel liggen tussen de €5400 en €6500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert circa 2870 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco en Oxxio betaal je al snel €645,75 (tarieven juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Ouderkerk aan de Amstel kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119806€3650 – €4425€430
2274013€5050 – €5850€525
3330016€5950 – €6025€725
4391017€6475 – €6725€940
5462019€7025 – €7125€1000
6492023€7525 – €7875€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Ouderkerk aan de Amstel bekijk je of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ouderkerk aan de Amstel is 2960 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1825 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2975 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 4000 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. De doorsnee bewoners kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Ouderkerk aan de Amstel?

Voor PV-panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ouderkerk-aan-de-amstel

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Ouderkerk aan de Amstel vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt vind je zonder problemen een betrouwbare installateur in je woonplaats. Veel monteurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijs. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer de karakteristieken van het huis. Het genre dak (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Ouderkerk aan de Amstel.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft naam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Hierdoor weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Vervolgens verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar check ook certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €25,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Ouder-Amstel.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Ouderkerk aan de Amstel op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is het een project in je eigen buurt (Wijk 00)? Dan mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 1190, 1191).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!