Zonnepanelen Amsterdam-Duivendrecht kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Amsterdam-Duivendrecht? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en een goede investering. Met behulp van zonnepanelen op het dak wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Mede door dalende prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Geholpen door deze website vind jij handige adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Amsterdam-Duivendrecht!

zonnepanelen installateur 1114
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
Postcode1114
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Amsterdam-Duivendrecht juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.ouder-amstel.nl vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Ouder-Amstel. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Ouder-Amstel kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Amsterdam-Duivendrecht
Direct zonnepanelen bestellen? In Amsterdam-Duivendrecht bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten erg goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan men de aankoop BTW terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4600), dan profiteer je al van een korting van €966. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De term hiervoor is salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit overschot. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 650.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Amsterdam-Duivendrecht liggen tussen om en nabij de €4100 en €6300 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in pak ‘m beet 2700 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €607,5 (vergoeding juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Amsterdam-Duivendrecht bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119007€3475 – €4225€420
2274012€5200 – €5850€600
3324014€5950 – €6250€800
4397017€6525 – €6625€880
5459020€6975 – €7225€1010
6517022€7675 – €7900€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Amsterdam-Duivendrecht vind je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Amsterdam-Duivendrecht is 2960 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1850 kWh zijn dat er 7, voor 2825 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3850 kWh zijn dat 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de bewoners prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Amsterdam-Duivendrecht?

Voor het laten leggen van panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-amsterdam-duivendrecht

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Amsterdam-Duivendrecht vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan zoek je in een zeer korte periode een betrouwbare aanbieder in de buurt. De meeste specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het soort huis (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn relevant. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Amsterdam-Duivendrecht.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Op die manier komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit uw regio. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar check ook relevante keurmerken (zoals ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan verenigingen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €30,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Ouder-Amstel.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Amsterdam-Duivendrecht op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het over een project in je eigen buurt (Wijk Noord)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 1114).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!