Zonnepanelen Duivendrecht kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Duivendrecht? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en men kan er flink door besparen. Dankzij innovatieve zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Vanwege dalende kosten, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met behulp van deze pagina bekijk je toepasbare informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Duivendrecht!

zonnepanelen installateur 1115
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zet het milieu op 1.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
Postcode1115
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Duivendrecht juli 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.ouder-amstel.nl bekijk jij hoe het ervoor staat in de gemeente Ouder-Amstel. Is er niets over te lezen? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens noemen we de interessante salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Ouder-Amstel is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Duivendrecht
Direct zonnepanelen bestellen? In Duivendrecht zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€4625), dan pak je al €971,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde stroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,055 en €0,10

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. De win is er niet alleen voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 500.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Duivendrecht schommelen tussen de €5000 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen resulteert in pakweg 2710 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Essent of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €609,75 (tarieven juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Duivendrecht kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117506€3400 – €4375€410
2271011€5125 – €5850€550
3347015€5925 – €6075€825
4399017€6350 – €6825€900
5466019€7025 – €7125€1010
6503021€7600 – €8025€1040

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Duivendrecht zie je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Duivendrecht is 2960 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 panelen van 290 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2950 kWh gaan we uit van 12, en voor 3875 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Duivendrecht?

Puur voor PV-panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-duivendrecht

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Duivendrecht vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan vind jij in enkele stappen een uitmuntende monteur in je postcodegebied. Verschillende monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer het type woning. De dak-categorie (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Duivendrecht.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor weten wij hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Aansluitend versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (denk aan RoHS certificaat, Recyclage, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €30,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Ouder-Amstel.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Duivendrecht op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Wijk Centrum)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 1115).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!