Zonnepanelen Escharen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Escharen? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Middels innovatieve zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Dankzij gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Geholpen door deze website lees je bruikbare details die helpen bij zonnepanelen kopen in Escharen!

zonnepanelen installateur 5364
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGrave
Postcode5364
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Escharen mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.grave.nl bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Grave. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Als laatste onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Grave zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Escharen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Escharen zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5875), dan pak je al €1233,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je de gehanteerde stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde stroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,035 en €0,10

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg 650.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Escharen liggen tussen de €5200 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in pak ‘m beet 2720 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €612 (prijs mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Escharen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119806€3550 – €4500€400
2285012€5200 – €5700€650
3337015€5900 – €6175€775
4390016€6400 – €6600€950
5437019€7025 – €7175€1030
6484023€7500 – €8175€1110

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Escharen bekijk je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Escharen bedraagt 3180 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2800 kWh zijn dat er 11, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de consumenten bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Escharen?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-escharen

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Escharen vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt vergelijk je moeiteloos een betrouwbare monteur in de buurt. Veel bedrijven bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer het type huis. Het soort huis (plat en/of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn van groot belang. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Escharen.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft je voor- en achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Daarna ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €35,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Grave.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via initiatieven zoals ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Escharen op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit een project in je eigen buurt (Grave, Escharen, Velp, Gassel)? Dan mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 5364).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!