Zonnepanelen Hulsberg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Hulsberg? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en financieel interessant. Aan de hand van zonnepanelen op jouw woning wek je zelf schone energie op. Dankzij gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Met behulp van deze website lees jij actuele info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Hulsberg!

zonnepanelen installateur 6336
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Diverse erkende installateurs.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLimburg
GemeenteNuth
Postcode6336
Netnummer045 (+3145)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hulsberg mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.nuth.nl vind je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Nuth. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Nuth kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Hulsberg
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Hulsberg kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Deze groene leningen waarmee huishoudens extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5425), dan loopt dit al op tot €1139,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde elektriciteit. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan 650.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Hulsberg komen doorgaans uit tussen de €4000 en €6800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen draait uit op grofweg 2730 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en Nuon staat dit al gauw gelijk aan €614,25 (kosten mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Hulsberg kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119206€3600 – €4300€440
2278013€5300 – €5775€600
3344015€6100 – €6025€850
4420018€6475 – €6650€940
5463020€6950 – €7125€1010
6502021€7475 – €7900€1080

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Hulsberg lees jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hulsberg is 3400 kWh. Dit kan je zelf genereren met zo’n 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1875 kWh moet je rekenen op 8, voor 2925 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3800 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De doorsnee klanten kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Hulsberg?

Tijdens de montage van zonnepanelen op een woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hulsberg

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Hulsberg vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten vergelijk jij zonder problemen een professionele aanbieder in jouw streek. Verschillende leveranciers hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf het soort woning. Het soort woning (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Hulsberg.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Daardoor is het helder hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar check ook certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan clubhuizen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €17,50 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Nuth.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Hulsberg op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Limburg
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het een lokaal project (Nuth, Wijnandsrade, Hulsberg, Schimmert)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 6336).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!